Formand om FCKs nedtur: Vi arbejder på at rejse os

FC København missede torsdag en plads i Europas Leagues gruppespil og en større million-indtjening.

Efter 0-1-nederlaget i Parken til kroatiske Rijeka skruede selskabet bag FCK, Parken Sport & Entertainment, forventningerne til årets resultat ned med 50 millioner kroner.

I forvejen havde selskabet budgetteret med et underskud på 150 til 200 millioner kroner.

– Det er selvfølgelig en stor bet for os både sportsligt og økonomisk, og alle i og omkring klubben er skuffede og ærgerlige over resultatet, siger formand Bo Rygaard til FCK’s hjemmeside.

Kvalerne i Europa står dog ikke alene. I den hjemlige Superliga har FCK fået en skidt start med blot et enkelt point efter tre spillerunder.

Dermed må københavnerne allerede kigge langt efter rivalerne fra Brøndby, der har ni point, og ikke mindst FC Midtjylland, der har seks point.

I sidste sæson blev FCK sat eftertrykkeligt på plads af FCM, der suverænt vandt mesterskabet med et hul på ni point til københavnerne.

I onsdags kvalificerede midtjyderne sig desuden til gruppespillet i Champions League, så lige nu virker forskellen på de to hold forholdsvis stor.

Bo Rygaard tror dog på, at FCK kan kæmpe sig op ad det nuværende hul.

– Vi ved alle, at vi ikke har fået den start på sæsonen, vi havde ønsket os, og det har selvfølgelig bragt os i en position, vi ikke ønsker at være i.

– Derfor arbejder vi fokuseret videre på alle niveauer for at bringe os tilbage på ret kurs hurtigst muligt, siger formanden.

I første omgang venter en hjemmekamp på søndag mod FC Nordsjælland, inden der mandag er deadline for at ændre i FCK-truppen, når transfervinduet lukker ved midnat.

– Lige nu har vi alle fokus på kampen på søndag og ikke mindst på at få afsluttet transfervinduet bedst muligt, så vi står med den rigtige trup til de opgaver, der venter os.

– Vi har været i udfordrende situationer før og rejst os fra dem. Det kommer vi til at gøre igen, siger Bo Rygaard.

Ritzau har i løbet af fredag morgen og formiddag uden held forsøgt at få fat på Parken-formanden.

/ritzau/