GOG sikrer dansk deltagelse i European League

Der bliver som minimum en enkelt dansk deltager, når håndboldherrerne indleder sæsonens gruppespil i European League, der er Europas næststærkeste håndboldturnering.

Det sørgede GOG for, selv om fynboerne på udebane tabte med 31-35 til schweiziske Pfadi Winterthur i anden kvalifikationsrunde. Hjemmekampen havde GOG således vundet med ni mål, så der var nok at give af.

Halvvejs i returkampen så det fint ud, da danskerne kun var bagud med to mål, og schweizerne nåede aldrig i nærheden af at forhindre en fynsk gruppespilsdeltagelse.

TTH Holstebro formåede ikke at slå sig vej til gruppespillet, men holdet stemplede flot ud.

På udebane blev det til en sejr på 27-26 over det tyske storhold Rhein-Neckar Löwen. Tyskerne havde dog vundet opgøret i Danmark med 28-22 og er klar til gruppefasen.

Senere tirsdag var Skjern på en svær opgave, da holdet skulle forsvare en snæver føring på 31-30 ude mod det stærke franske hold Montpellier.

Vestjyderne var ikke langt fra at lykkes og var godt med i hele kampen, men det endte med en fransk sejr på 33-29 efter 17-15 ved pausen. Dermed må Skjern også vinke farvel til gruppespillet.

Endelig skal også Bjerringbro-Silkeborg (BSH) i aktion, men det er først onsdag.

BSH vandt hjemmekampen mod russiske HC CSKA med 26-23 og skal forsøge at forsvare den føring.

European League hed til og med sidste sæson European Cup.

/ritzau/