City smider en halv milliard kroner efter ung midtstopper

Efter tre sæsoner og 137 kampe for Benfica har den 23-årige forsvarsspiller Ruben Dias overbevist Pep Guardiola og Manchester City om sine evner.

Den engelske storklub meddeler på sin hjemmeside, at man har skrevet en seksårig kontrakt med den 23-årige portugisiske midtstopper.

Ifølge nyhedsbureauet AFP lyder prisen på lige over en halv milliard kroner plus ekstra 26 millioner kroner i potentielle bonusser.

Samtidig skifter Nicolás Otamendi den anden vej for 112 millioner kroner.

Ruben Dias står indtil videre noteret for 19 landskampe for Portugal og var med til at vinde Nations League i 2019.

Derudover vandt han i sæsonen 2018/2019 det portugisiske mesterskab med Benfica.

Nu er han klar til at tage det næste skridt i sin karriere, føler han.

– At få muligheden for at skifte til en klub som Manchester City er en fantastisk chance, som jeg ikke kunne sige nej til, siger han til klubbens hjemmeside.

– Det er virkelig spændende at blive en del af så talentfuld en trup og at skulle spille for en verdensklassemanager som Pep Guardiola, som mange gange har bevist sine evner til at udvikle unge spillere som mig selv.

Ruben Dias er et produkt af Benficas berømte talentafdeling, der også har fostret hans kommende holdkammerater Bernardo Silva og Joao Cancelo.

Portugiseren er klubbens tredje indkøb i dette transfervindue, hvor City også har hentet midtbanespilleren Ferran Torres i Valencia og forsvarsspilleren Nathan Ake i Bournemouth.

/ritzau/