Jess Thorup i Genk: Jeg er sulten efter at komme i gang

Jess Thorup nåede blot at være arbejdsløs i en måned efter fyringen i den belgiske klub Gent.

Fredag blev han så præsenteret som cheftræner i Genk i den anden ende af landet – en klub med flere pokaler i skabet, end den Thorup kom fra.

– Jeg er sulten efter at komme tilbage og efter at vise mit potentiale som træner.

– En ting er at blive fyret. Det var første gang i min karriere, og så efter kun fire uger på sidelinjen at kunne lande et kæmpe job i Belgien med et hold, der var mester for to år siden, og som har kæmpe ambitioner. Det gør mig både stolt og glad, siger Jess Thorup til Ritzau.

Den 50-årige træner, som vandt Superligaen i 2018 med FC Midtjylland, har fået en treårig kontrakt i KRC Genk.

Det er en klub med høje ambitioner og forventninger, som spillere og træner hverken har levet op til i denne eller sidste sæson.

– Det er klart, at det er en klub, der gerne vil tilbage, hvor den var. Så der er store ambitioner, men det har jeg det fint med. Ellers havde jeg ikke valgt den rette hylde. Så det glæder mig. Jeg kan næsten ikke vente, siger han.

Thorup fortæller, at han havde andre muligheder end Genk. Men han var ikke i tvivl, da han hørte om interessen i Genk, da alle folk, han kender, har “talt positivt om klubben”.

Genk ligger aktuelt på en niendeplads i den belgiske liga efter seks spillerunder.

Klubbens formand, Peter Croonen, fortæller, at klubben “drømmer om” at komme med i slutspillet blandt de første fire.

– Vi har haft en vanskelig start på sæsonen. Vi har indset, at vi er i en opbygningsfase.

– Vi vil gerne have, at Jess får de bedst mulige resultater, at vi ser spillerne udvikle sig. Hvor det så bringer os hen, må vi se. Det er drømmen at komme blandt de første fire, siger Croonen.

/ritzau/