Divisionsforeningen er ærgerlig over tilskuerrestriktion

Regeringen har sat den såkaldte superligaordning i bero i hele landet. Foreløbigt fra lørdag klokken 12 og frem til og med 4. oktober.

Superligaordningen har siden 1. juli gjort det muligt for superligaklubberne – og senere andre sportsgrene – at have mere end 500 mennesker til et idrætsarrangement.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, er ærgerlig over, at samtlige superligaklubber nu må spille for næsten tomme stadioner de næste 15 dage.

– Vi synes selvfølgelig, at der er utroligt ærgerligt, men vi har respekt for, at det er det nødvendige for Danmarks sundhed og sikkerhed.

– Det er kritisk, at det gælder fra i morgen (lørdag, red.), hvor for eksempel FC Midtjylland skal spille. De har formentlig inviteret gæster til fuld kapacitet, siger Claus Thomsen.

Han understreger, at der til superligakampe er et tilskuer-setup med blandt andet afstand og identifikation af alle på stadion til eventuel smitteopsporing, som gør, at det er fuldt forsvarligt at lukke langt flere end 500 tilskuere ind.

– Vi har ikke haft en fodboldkamp, der kan henføres til at være en smittebegivenhed. Vi har eksekveret – og kan fortsat eksekvere kampe forsvarligt, siger han.

Han mener, det vigtige for klubberne nu er at sørge for at være klar til at lukke flere tilskuere ind, i det øjeblik regeringen igen siger god for mere end 500 mennesker på stadion.

– Vi er klar til at have tilskuere, så snart vi får lov igen. Vi håber, det bliver hurtigst muligt, siger Claus Thomsen.

/ritzau/