Upopulær Barcelona-præsident står over for mistillidsvotum

Uroen ulmer stadig i FC Barcelona.

Torsdag har en gruppe af den spanske fodboldklubs medlemmer præsenteret over 20.000 underskrifter fra andre medlemmer for at udløse et mistillidsvotum mod klubpræsident Josep Maria Bartomeu.

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Ifølge klubbens vedtægter kræves der 16.520 underskrifter for at udløse et mistillidsvotum.

De 20.731 underskrifter, der altså nu er indsamlet, skal nu valideres, før de er gældende. Det skal et panel på tre personer bestående af en repræsentant fra Barcelona, det catalanske fodboldforbund og den gruppe, der vil udløse mistillidsvotummet, gøre.

Formålet med underskriftindsamlingen for et mistillidsvotum er at udløse et tidligere præsidentvalg i den spanske storklub for at få Bartomeu ud af vagten så hurtigt som muligt.

Der er i forvejen udskrevet valg til marts. Bartomeu genopstiller ikke. Hvis medlemmernes underskrifter godtages, vil der blive afholdt en afstemning blandt klubbens medlemmer i oktober. Her skal to tredjedele stemme imod den nuværende bestyrelse.

Sker det, skal der afholdes valg inden for tre måneder – altså senest i januar, to måneder før det planlagte valg – hvor der så vil blive fundet en ny præsident.

Det er ikke kun en stor del af klubbens medlemmer, der er utilfredse med Barcelona.

Det er tidligere træner Quique Setien også. Han har torsdag lagt sag an mod klubben efter sin fyring i august, skriver Reuters.

Ifølge Setien fik han først en skriftlig bekræftelse på sin fyring onsdag, en måned efter han blev fyret. Spanieren siger også, at han ingen erstatning har fået af Barcelona efter fyringen.

Barcelona har været plaget af uro i lang tid. Det hele kulminerede, da Lionel Messi for nylig formelt kom med et ønske om at forlade klubben.

Den argentinske stjerne besluttede sig senere for at blive, da det stod klart, at Barcelona ikke ville lade Messi tage afsted. I den forbindelse revsede Messi klubpræsidenten.

Josep Maria Bartomeu har været præsident i Barcelona siden 2014.

/ritzau/