Tilskuerordning i Superligaen suspenderes i hovedstaden

Ordningen for afvikling af fodboldkampe i Superligaen med mere end 500 tilskuere stoppes på grund af coronavirus i hovedstadskommunerne, oplyser regeringen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller på et pressemøde tirsdag, at der vil være færre tilskuere tilladt frem til 1. oktober.

– Vi skærper ordningen for afvikling af superligakampe. Der må kun være 500 mennesker fysisk til stede på stadion, siger Heunicke.

Tiltaget gælder i 17 kommuner – heriblandt Københavns Kommune, Brøndby Kommune og Lyngby-Tårbæk Kommune. Det vil i Superligaen gå ud over Lyngby, Brøndby samt FC København.

Det vil dermed blandt andet gå ud over søndagens derby i Parken i København.

Der vil maksimalt kunne komme 500 personer på stadion til kampen mellem FC København og Brøndby.

Derudover vil Brøndbys hjemmekamp mod AC Horsens 27. september maksimalt kunne huse 500 personer.

Brøndby meddeler, at klubben på grund af coronatiltagene ikke vil gennemføre det planlagte billetsalg til kampen mod Horsens.

Lyngby har ingen hjemmekampe inden 1. oktober. Lyngby spiller ude i de to ramte spillerunder.

De seneste tiltag kommer, efter at sundhedsmyndighederne har foretaget en samlet vurdering af smittesituationen i Danmark med fokus på lokale udbrud.

Det gælder særligt kommuner i hovedstadsområdet, hvor der ses en fortsat – og i flere kommuner stigende – smittespredning med hovedsageligt spredte smittekilder.

/ritzau/