Målfarlige AGF knækker Vejle i sæsonpremiere

De forsvarende bronzevindere fra AGF vandt mandag aften et målrigt traditionsopgør mod oprykkeren fra Vejle med 4-2 på Ceres Park i holdenes første kamp i den nye superligasæson.

Sejren blev grundlagt allerede i første halvleg med to tidlige scoringer, og med endnu en scoring efter pausen så det ikke ud til, at der ville blive tvivl om kampens udfald.

AGF sad nemlig tungt på spillet i store dele af kampen og var foran 3-0, men Vejle gav aldrig op og fik reduceret to gange i anden halvleg. Først i tillægstiden fik AGF sat endegyldigt punktum med 4-2-scoringen.

AGF kom ud til kampen som lyn og torden og fik sat sig tungt på spillet.

Allerede efter ni minutter fik AGF-spidsen Patrick Mortensen hjemmeholdets fans til at juble, da han headede et knaldhårdt indlæg sikkert i mål.

Små ti minutter senere kopierede tårnhøje Frederik Tingager nærmest Mortensens mål, da han kom højst på endnu et indlæg fra venstresiden og fordoblede hjemmeholdets føring.

AGF fortsatte herefter som første halvlegs bedste hold og tillod ikke Vejle meget offensivt.

Anden halvleg var næsten et kvarter gammel, da islandske Jon Dagur Thorsteinsson så gjorde det til 3-0. Kantspilleren kom først på en ripost fra stolpen og tippede sikkert bolden i mål.

Vejle formåede dog i kampes slutning at få reduceret to gange og skabt fornyet spænding. Først scorede den ghanesiske debutant Raphael Dwamena, og dernæst kom finske Juhani Ojala på måltavlen med et hovedstød.

AGF’s unge Benjamin Hvidt lukkede og slukkede dog Vejles håb om point, da han i det første minut af tillægstiden scorede til 4-2.

/ritzau/