Jumbo-Visma-stjerne: Nu er Pogacar vores største rival

Med Egan Bernal og Nairo Quintana kørt agterud tyder alt på, at unge Tadej Pogacar bliver Primoz Roglic’ værste modstander i den tredje og afgørende Tour de France-uge.

Det mener Roglic’ holdkammerat hos Jumbo-Visma Tom Dumoulin efter 15. etape, hvor Pogacar tog sejren på Grand Colombier med Roglic på andenpladsen.

– Pogacar har sammen med Primoz helt sikkert de bedste ben. Forhåbentlig ændrer det sig en smule i den tredje uge, så vi kan skabe lidt afstand til ham. For han er også farlig i enkeltstarten, siger Tom Dumoulin.

Jumbo-Visma leverede en magtdemonstration på Grand Colombier og havde længe fem mand siddende helt fremme.

Holdets malende tempo fik blandt andet Egan Bernal til at slippe med hele 13 kilometer til målstregen.

Nairo Quintana var et andet prominent offer på etapen.

– Primoz følte sig godt tilpas, så vi besluttede at køre efter sejren.

– Den missede vi lige akkurat, men det var alligevel en god dag, fordi Nairo Quintana og Egan Bernal tabte en masse tid, og vi skabte en smule mere afstand til resten af klassementrytterne på nær Pogacar, siger Dumoulin

Nogen stor forskel er der dog endnu ikke skabt i den samlede stilling. Enric Mas på ottendepladsen er således kun godt tre minutter efter Roglic.

– Der er stadig en hel del, der er tæt sammen i klassementet. Og 500 meter fra målstregen sad der stadig ti ryttere fremme. Det generelle niveau er bare meget højt, konstaterer Tom Dumoulin.

/ritzau/