Dansker hjælper Hareide til point i Rosenborg-comeback

Den tidligere landstræner for Danmark Åge Hareide fik med nød og næppe point ud af anstrengelserne, da han søndag tog hul på sin nye periode som træner for Rosenborg.

Den norske storklub var ellers på vej mod et nederlag på udebane mod Strømsgodset, men med to mål i slutfasen kunne Rosenborg drage hjem fra Drammen med 3-3.

Hjemmeholdet førte 3-1 med syv minutter tilbage, men først reducerede Per Ciljan Skjelbred til 2-3, og med lidt mere end tre minutter tilbage udlignede Dino Islamovic.

Den danske offensivspiller Carlo Holse havde en stor aktie i udligningen, da han fra højreside lagde et perfekt indlæg, som Islamovic kunne snitte i mål til slutresultatet.

Holse, der har en lang fortid i FC København, blev sendt i aktion af Hareide ti minutter efter pausen ved stillingen 2-1 til Strømsgodset.

Efter 17 af de 30 spillerunder ligger Rosenborg på en fjerdeplads uden udsigt til at spille med om mesterskabet, der ellers altid er klubbens ambition.

Rosenborg er hele 18 point efter Bodø/Glimt, der stormer mod mesterskabet i Eliteserien.

Søndag vandt Bodø/Glimt med 6-1 hjemme over Odds Ballklubb, der ligger på tredjepladsen.

Med hver 11 ligamål har Kasper Junker og Philip Zinckernagel haft store roller i Bodø/Glimts succes, men ingen af dem kom på scoringstavlen i storsejren. Junker var dog ikke med i truppen.

Derimod scorede Jens Hauge to gange og bragte sig på 13 ligatræffere.

Odds Ballklubb kom tidligt foran på et mål af Kasper Lunding, der er lejet i AGF.

Bodø/Glimt, der aldrig har vundet det norske mesterskab, fører ligaen med 13 point ned til den forsvarende mester, Molde, på andenpladsen.

/ritzau/