Østriger booker US Open-kvartfinale med sikker sejr

Dominic Thiem fortsætter kursen mod sin første grand slam-triumf.

Østrigeren spillede sig mandag aften dansk tid videre til kvartfinalen i US Open med en overlegen sejr i tre sæt over den kun 20 år gamle canadier Felix Auger-Aliassime.

Thiem vandt 7-6, 6-1, 6-1. Han er seedet som nummer to og er efter Novak Djokovics exit den højest seedede spiller tilbage i turneringen.

I kvartfinalen venter australske Alex de Minaur.

Dominic Thiem måtte kæmpe for sejren i første sæt. Felix Auger-Aliassime pressede østrigeren ud i tiebreak, som Thiem dog vandt i sikker stil med 7-4.

I andet og tredje sæt var der dog niveauforskel. Den unge canadier fik ikke et ben til jorden. Thiem skruede bissen på og vandt sættene på henholdsvis 37 og 26 minutter.

Sejren kom i hus på første matchbold efter et rent servebrud.

Dominic Thiem har tre gange tidligere været i en grand slam-finale, men har altså endnu sin første sejr til gode.

Et af de varmeste bud på en seriøs udfordrer til østrigeren er den tredjeseedede russer, Daniil Medvedev, der natten til tirsdag uden problemer sendte amerikanske Frances Tiafoe ud af turneringen med cifrene 6-4, 6-1, 6-0.

Første sæt var en relativt tæt affære mellem de to.

Men herefter skiftede Medvedev gear og brugte under en time samlet på de to efterfølgende sæt.

– Jeg var heldig nok til at bryde hans serv tidligt, slappede lidt af, og så begyndte jeg at spille fantastisk tennis, sagde Medvedev efter kampen ifølge AFP.

I kvartfinalen møder han landsmanden Andrey Rublev, der natten til tirsdag slog italienske Matteo Berrettini.

Går både Medvedev og Thiem videre fra deres kvartfinaler, står de to favoritter til at mødes i semifinalen.

I den anden halvdel af herrernes turnering regnes femteseedede tyske Alexander Zverev som den mest sandsynlige til at nå finalen.

Han møder kroatiske Borna Coric i sin kvartfinale, mens spanske Pablo Carreño Busta og canadiske Denis Shapovalov er de sidste blandt de resterende otte herrer.

/ritzau/