Djokovic beder vrede fans om at støtte US Open-dommer

Novak Djokovic beder sine fans om at vise medfølelse over for den linjedommer, som han ramte på halsen med en tennisbold.

Det gør han tirsdag i et opslag på Twitter.

Den serbiske verdensetter blev diskvalificeret fra grand slam-turneringen US Open, efter at han i irritation slog en tennisbold ned mod bagenden af banen og utilsigtet ramte en linjedommer i hals- og hovedregionen.

Efterfølgende har nogle af hans fans på nettet chikaneret den kvindelige linjedommer.

Hendes Instagram-navn blev videregivet af nogle serbiske medier, og på det sociale medie har serbiske fans beskyldt hende for “dårligt skuespil” i situationen.

– Skam dig. Gamle kvinde fyldt med ondskab, står der i en besked på hendes Instagram-konto.

Djokovic har efterfølgende forsvaret linjedommeren og også takket fans for støttebeskeder til ham.

– Husk venligst også, at den linjedommer, som blev ramt af bolden, har brug for støtte fra vores fællesskab. Hun har ikke gjort noget forkert overhovedet. Jeg beder jer om at være særligt støttende og omsorgsfulde i denne tid, skriver han.

Da linjedommeren blev ramt af bolden, kom hun med et udbrud, og en tilsyneladende forskrækket Djokovic løb straks hen mod hende og undskyldte, mens hun sundede sig.

En talsmand for turneringen har efterfølgende oplyst til Reuters, at hun lader til at have det fint og ikke måtte bringes på hospitalet.

Djokovic forsøgte efterfølgende at tale sin sag i 12 minutter med både kampdommeren og repræsentanter for turneringen.

Men reglerne er klare på området, og han blev derfor diskvalificeret.

Djokovic skriver også på Twitter, at han er på vej mod Europa. Her spilles der i slutningen af måneden blandt andet French Open.

/ritzau/Reuters