Motorfejl sender Magnussen ud af Monza-grandprix

Den danske racerkører Kevin Magnussen nåede kun 20 omgange af Formel 1-grandprixet på Monza søndag, så var det slut.

Det var angiveligt en død motor på Haas-raceren, som gjorde, at danskeren måtte trille bilen ind i græsrabatten og udgå.

Magnussen fik en katastrofal indledning på løbet, da han allerede i starten var i kontakt med en anden kører og fik ødelagt frontvingen.

Det sendte danskeren i pit med det samme og agterud i forhold til resten af feltet.

Der lå han og kørte helt for sig selv, og selv om han kørte udmærkede omgangstider, var pointene for længst væk.

På omgang 20 var det så endegyldigt slut, da Haas-raceren satte ud.

Danskerens exit udløste til gengæld et stort drama i løbet, da han holdt så tæt på pitten, at bilen skulle skubbes til garagen. Derfor blinkede det røde kryds ved pitlane, så bilerne ikke måtte køre ind.

Det overså to kørere, blandt andre førende Lewis Hamilton, og det kostede en stop and go-straf plus ti ekstra strafsekunder og rystede posen gevaldigt i forhold til placeringerne.

Dramaet holdt sig dog ikke til at ramme placeringerne. Ferraris frygtelige sæson blev understreget med en dramatisk afkørsel.

Inden da havde Sebastian Vettels svigtende bremser sendt tyskerens røde Ferrari gennem et par chikaner og ud af løbet.

Det var dog intet sammenlignet med teamkammerat Charles Leclercs exit i løbet. Med over 250 kilometer i timen mistede han herredømmet over sin røde racer og hamrede ind i barrieren.

Det skete dog på et sted med en tyk dækbarriere, som forhindrede, at Leclerc kom slemt til skade. Han kunne gå, faktisk løbe, fra ulykkesstedet, men løbet blev stoppet midlertidigt med et rødt flag på 27. omgang.

Barrieren skulle genskabes i tilfælde af lignende ulykker samme sted.

/ritzau/