VM i cykling skal afgøres på italiensk Formel 1-bane

Den italienske by Imola og regionen Emilia-Romagna bliver vært for VM i cykling i slutningen af september.

Det oplyser Den Internationale Cykelunion (UCI) onsdag på sin hjemmeside.

Dermed har UCI formået at finde en ny vært, efter at Schweiz i august måtte meddele, at landet ikke kunne afvikle mesterskabet.

Italienske Imola er blandt andet kendt for sin racerbane, og det er også her, at VM-løbene skal afgøres, oplyser UCI.

Der bliver dog tale om et anderledes VM i cykling i år.

Det er således kun eliten, der skal i aktion. Her køres der enkeltstart og linjeløb hos både herrer og damer.

Men ungdomsrytterne kommer altså ikke i aktion i denne omgang.

Årsagen er ifølge UCI, at størstedelen af verdens bedste eliteryttere i forvejen er samlet i Europa, mens mange ungdomsryttere opholder sig i deres respektive lande rundt om i hele verden.

Verdensmesterskabet afvikles fra 24. til 27. september. Det passer dermed umiddelbart fint ind i cykelkalenderen. Tour de France slutter 20. september, mens det udskudte Giro d’Italia skydes i gang 3. oktober.

Torsdag og fredag køres henholdsvis kvindernes og herrernes enkeltstart, mens der lørdag og søndag køres linjeløb i samme rækkefølge.

Linjeløbet afvikles på en 28,8 kilometer lang rundstrækning, som herrerne skal køre ni gange, og som kvinderne skal køre fem gange.

Hos herrerne bliver der tale om et 259,2 kilometer langt løb, og ruten minder på mange måder om den oprindelige rute, skriver UCI.

På rundstrækningen er der tre kilometers opkørsel fordelt på to stigninger med en gennemsnitlig stigningsprocent på ti. Der er ifølge arrangøren dermed lagt op til et slag mellem ryttere, der er gode, når det går opad.

Løbet afgøres på Imolas racerbane, der er kendt fra Formel 1. Det var blandt andet her, at den brasilianske racerlegende Ayrton Senna i 1994 forulykkede under et løb og døde.

VM skulle efter planen været afholdt i Schweiz fra 20. til 27. september.

I august meddelte schweizerne dog, at det ikke kunne lade sig gøre. Det skyldtes, at landet ikke tillader store arrangementer med mere end 1000 personer før 30. september på grund af risiko for coronasmitte.

Sidste år vandt danske Mads Pedersen herrernes linjeløb ved VM i England.

Imola, der ligger cirka 40 kilometer fra Bologna, var også vært for VM i 1968.

/ritzau/