FCM har hjemmebanefordel mod stærke schweizere i CL

FC Midtjylland skal i tredje runde af Champions League-kvalifikationen møde Young Boys på hjemmebane.

Det blev en kendsgerning ved mandagens lodtrækning i Nyon. Kampen skal spilles 15. eller 16. september. De øvrige mulige modstandere var Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv, Qarabag og Røde Stjerne.

Det hele skal afgøres over én kamp, og derfor kan det blive vitalt, at FCM trak hjemmebanefordel mod schweizerne.

Young Boys har vundet det schweiziske mesterskab ganske suverænt i de seneste tre sæsoner.

Klubben er i de seneste fire sæsoner nået frem til et europæisk gruppespil.

I sæsonen 2018/19 var det endda i Champions League, hvor holdet i en dynamitgruppe mødte Juventus, Manchester United og Valencia. Young Boys sluttede sidst, men slog Juventus undervejs.

Vinder FCM kampen i tredje runde, er klubben sikker på at komme med i et europæisk gruppespil i denne sæson. Spørgsmålet er bare, om det bliver i Champions League eller Europa League.

Hvis holdet vinder i playoffrunden i Champions League-kvalifikationen, er FCM klar til det fineste gruppespil, mens et samlet nederlag her automatisk giver plads i Europa League-gruppespillet.

Taber midtjyderne i tredje runde mod Young Boys, skal holdet spille playoffkamp om en plads i Europa League-gruppespillet.

FCM trådte som dansk mester ind i anden runde af Champions League-kvalifikationen, hvor det på udebane blev til en sejr på 1-0 over Ludogorets fra Bulgarien.

Ludogorets stillede ellers op som kneben favorit på hjemmebane, men FC Midtjylland dominerede stort set hele kampen og vandt fortjent på et sent mål af den indskiftede Junior Brumado.

Lodtrækningen til anden runde i Europa League-kvalifikationen afvikles mandag klokken 13. Her er FC København og AGF med i bowlen. Pokalvinderen Sønderjyske træder ind i tredje runde, hvortil der er lodtrækning tirsdag.

/ritzau/