FCK trækker svensk modstand i EL-kvalifikationen

Både FC København og AGF skal spille på udebane i anden runde af kvalifikationen til gruppespillet i Europa League.

FCK trak den på papiret sværeste modstander, da sidste sæsons danske sølvvinder skal møde svenske IFK Göteborg.

AGF skal enten møde Nõmme Kalju fra Estland eller Mura fra Slovenien. De to mulige modstandere skal mødes i første runde 10. september.

Kampene i anden runde skal efter planen spilles 17. september.

FCK har særdeles gode erfaringer med at kvalificere sig til europæiske gruppespil. Det er lykkedes i 13 af de seneste 14 sæsoner, men vejen kan blive sværere i denne sæson.

FCK kunne ellers have trukket Coleraine FC fra Nordirland eller B36 Tórshavn fra Færøerne, men i stedet blev det svensk modstand, hvilket ikke var drømmescenariet for træner Ståle Solbakken.

– Det var selvfølgelig ikke den lodtrækning, vi havde håbet på ud fra de muligheder, der var. Vi synes stadig, at vi har fornuftige muligheder og må forberede os grundigt. Det bliver tæt og spændende, siger Solbakken til fck.dk.

IFK Göteborg er dog i formkrise i den tunge halvdel af den svenske liga. Holdet er uden sejr i de seneste 13 ligakampe i Allsvenskan.

Både FCK og AGF skal forbi tre modstandere for at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League. De spiller i første omgang om en plads i tredje runde, hvorefter der venter en eventuel playoffkamp.

De to runder skal afvikles henholdsvis 24. september og 1. oktober.

Alle runder afgøres over bare én kamp ude eller hjemme.

Som pokalvinder træder Sønderjyske først ind i kvalifikationens tredje runde, som der trækkes lod til tirsdag.

Mens FCK træder ind i anden runde, trådte AGF ind i første runde, hvor det hjemme blev til en 5-2-sejr over finske FC Honka.

/ritzau/