Naomi Osaka vinder udskudt semifinale efter maratonsæt

Onsdag trak hun sig, torsdag ombestemte hun sig, og fredag vandt Naomi Osaka så sin semifinale i WTA-turneringen Western & Southern Open i Cincinnati i den amerikanske delstat Ohio.

En kamp, som den japanske tennisprofil tidligere på ugen sagde, hun ville boykotte i protest mod racemæssig ulighed og politivold i USA.

Osaka endte altså med alligevel at stille op. Det skete, efter at turneringsarrangøren udskød semifinalen, der skulle have været spillet torsdag, til fredag.

Det tillod ifølge japaneren, som er opvokset i USA, at der kunne blive sat ordentligt fokus på protesterne i landet og de ovenstående emner.

Elise Mertens var Osakas modstander i semifinalen. Belgieren var aldrig i nærheden af at true japaneren i første sæt, som Osaka vandt sikkert med 6-2.

Andet sæt var anderledes tæt og endte med at tage lidt over dobbelt så lang tid som første.

Osaka kom foran 2-0, inden Mertens satte trumf på og vandt fire partier i træk. Osaka svarede igen og spillede sig på 4-4. Herefter fulgte et maratonparti, som Mertens trods otte breakbolde tabte.

Belgieren holdt sig inde i kampen ved at vinde i eget udlæg, men Osaka tog næste parti. Mertens fulgte op med igen at vinde, og så skulle sættet afgøres i tiebreak. Her vandt japaneren knebent, og så tog hun altså finalebilletten.

Osaka skal i finalen møde vinderen af den anden semifinale mellem Johanna Konta og Victoria Azarenka.

/ritzau/