Aalborgs håndboldherrer uddeler pokallussing i København

Håndboldmestrene fra Aalborg sikrede sig torsdag en plads blandt de sidste otte hold i pokalturneringen.

På udebane spillede Magnus Saugstrup og holdkammeraterne sig frem til kvartfinalen med en 35-22-sejr over Ajax København fra den næstbedste række.

Nordjyderne havde kontrol hele vejen. Kun i kampens indledning fik værterne fra Ajax lov til at føre med et par mål. Men det var slut med føringer til Ajax, da Aalborgs Nikolaj Læsø udlignede til 5-5 efter godt seks minutter.

Frem mod pausen fik aalborgenserne slået et hul på fire mål. En fin slutspurt af Ajax betød, at stillingen efter første halvleg var 18-16 til Aalborg.

Tre scoringer straks fra anden halvlegs start gav gæsterne en føring på 21-16, og den blev stille og roligt udbygget til 14 mål, inden Ajax til sidst fik pyntet på resultatet med kampens sidste mål.

Aalborg-sejren i pokalturneringen faldt samme dag, hvor det blev meldt ud, at der ikke bliver fundet nogen pokalvinder for sæsonen 2019/20.

Det i forvejen udsatte Final 4-stævne blev torsdag aflyst af Divisionsforeningen. Det skete med baggrund i de restriktioner, som håndbolden er underlagt som følge af coronapandemien.

Coronakrisen betød også, at landets bedste håndboldrækker ikke blev spillet til ende i sidste sæson. Hos herrerne blev Aalborg tilkendt guldet, da nordjyderne indtog førstepladsen på daværende tidspunkt.

/ritzau/