København Håndbold afværger store problemer i sæsonåbner

København Håndbold undgik med en stærk slutspurt en kedelig start på den nye sæson i Bambusa Kvindeligaen.

Onsdag aften var københavnerne overraskende i problemer hjemme mod Horsens, men det lykkedes københavnerne at sikre de to point til sidst. København Håndbold vandt 29-26, efter at stillingen var 26-26 med under to minutter tilbage.

Da sidste sæson blev afbrudt og indstillet på grund af coronavirus, lå København nummer fire og var en seriøs DM-bejler, mens Horsens med fire sejre i 23 kampe blot var et enkelt point fra nedrykning.

Siden har København Håndbold dog sagt farvel til blandt andre profilerne Anne Cecilie La Cour og Linn Blohm, mens den svenske landsholdsspiller Olivia Mellegård er blevet gravid.

Det var sandsynligvis medvirkende til, at københavnerne havde uventet store problemer. Hjemmeholdet var foran med en enkelt ved pausen, men 12 minutter inde i anden halvleg kunne Emily Baunsgaard bringe Horsens i front med 23-19.

Det lugtede derfor gevaldigt af point til gæsterne, men i resten af kampen havde Horsens problemer med at få bolden ind bag Johanna Bundsen.

Det blev kun til yderligere tre Horsens-scoringer i de resterende 18 minutter, mens København anført af en skarp Mia Rej var væsentligt farligere og sikrede sejren til sidst.

Rej blev kampens topscorer med ti mål.

Team Esbjerg spillede sig op i toppen af ligaen med sin anden storsejr i sæsonen. Esbjergenserne vandt 32-21 hjemme over Holstebro Håndbold, der i sidste sæson var en del af TTH Holstebro, men nu er adskilt fra herreklubben.

Odense Håndbold fik revanche for åbningsnederlaget til Team Esbjerg ved at vinde 26-21 ude over Randers HK.

I onsdagens sene kamp blev der delt store prygl ud, da Nykøbing Falster Håndboldklub kunne tage to point med hjem fra den meget lange tur til udekampen mod Vendsyssel. NFH vandt 39-25.

/ritzau/