Trek bekræfter dansk duo til årets Tour de France

Cykelholdet Trek bekræfter på Twitter, at både verdensmester Mads Pedersen og landsmanden Niklas Eg er udtaget til årets Tour de France.

I en video fjerner de otte udtagne ryttere på skift cykelhjelm og mundbind og lader sig på den måde præsentere som en del af holdet til årets udsatte Tour.

Det var på forhånd meldt ud, at begge danskere stod til at køre løbet, men nu er det altså bekræftet af holdet selv også.

For begge er der tale om debut i verdens største cykelløb.

Til gengæld sender Astana ingen af sine danskere. Mandag offentliggjorde holdet fra Kasakhstan også sit Tour-hold, hvor hverken Jakob Fuglsang eller Jonas Gregaard var på. Det var også i tråd med forventningen.

Søndag offentliggjorde Tour-arrangøren ASO på løbets hjemmeside holdlisterne, selv om ikke alle hold havde meldt Tour-truppen ud.

Her fremgik det, at der kommer otte danskere til start på lørdag, når Tour de France med et par måneders coronaforsinkelse skydes i gang.

Foruden de to Trek-danskere møder følgende seks med rødbedefarvet pas også op ved startstregen i Nice lørdag:
Søren Kragh Andersen (Sunweb), Casper Pedersen (Sunweb), Michael Valgren (NTT), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Michael Mørkøv (Quick-Step) og nyslået danmarksmester Kasper Asgreen (Quick-Step).

/ritzau/