Slovensk fænomen sikrer sejr i sidste sekund i NBA-slutspil

Den 21-årige slovener Luka Doncic viste søndag aften igen, hvorfor han lige nu betragtes som en af de mest lysende stjerner på basketballhimlen.

Den unge Dallas Mavericks-spiller leverede således en forrygende kamp, da hans mandskab besejrede Los Angeles Clippers efter overtid i slutspillet i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Doncic stod for den afgørende scoring til 135-133 i de døende sekunder.

Det var det sidste krydderi på en i forvejen stor kamp, hvor han blev noteret for hele 43 point, 17 rebounds og 13 assister.

Sejren til Dallas Mavericks betyder, at holdet udligner til 2-2 i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe. Den samlede vinder går videre til, hvad der svarer til kvartfinalerne i NBA-slutspillet.

De forsvarende mestre fra Toronto Raptors var også i aktion natten til mandag dansk tid. Det canadiske mandskab tog en sikker 150-122-sejr over Brooklyn Nets og sikrede sig dermed avancement til næste runde i slutspillet.

Det samme gjorde Boston Celtics med fjerde sejr over Philadelphia 76’ers.

Utah Jazz bragte sig foran med 3-1 i sin serie mod Denver Nuggets.

Det skete blandt andet takket være en stor kamp fra Donovan Mitchell. Den 23-årige Jazz-spiller blev noteret for 51 point.

Slutspillet i verdens bedste basketball-liga bliver på grund af coronapandemien afviklet i et stort sportskompleks i Disney World i Orlando, og der er ingen adgang for tilskuere.

De hold, der når længst i slutspillet, skal blive længe i den såkaldte boble i Florida. Efter planen spilles sidste finalekamp senest den 12. oktober.

/ritzau/