Ny Horsens-træner vil se menneskene og tingene an

Bo Henriksen er efter seks år ved roret fortid i AC Horsens.

Den højtråbende træner nåede at sætte et stort aftryk i klubben både på og uden for banen, og det kan man ikke bare gå ind og ændre pludseligt, mener den nye træner i klubben, Jonas Dal.

Han vil sætte sit præg på spillestilen og ledelsen i sin nye klub, men det skal ske med respekt for den kultur, der findes i klubben.

– Jeg er heldigvis så pragmatisk, at når jeg starter et nyt sted, så ser jeg tingene og menneskerne an, siger han.

– Det handler selvfølgelig om, at vi skal finde hinanden, der hvor mine idéer, om hvordan der skal spilles fodbold, harmonerer med de spillere og trænere, som er i klubben, fortsætter han.

– Den måde, der er blevet spillet fodbold på i Horsens, kan man ikke bare gå ind og ændre over natten. Det er noget, man i respekt for den kultur, der er i klubben, er ydmyg overfor, siger Jonas Dal.

Han understreger, at alle, der har med fodbold at gøre, godt er klar over, at træneren både har det første og sidste ord.

– Det er fodboldverdenen. Når alt det her er sagt, så er der jo bare en ny sherif i byen, og så må vi se, hvor godt han skyder, siger han.

At AC Horsens kiggede hans vej, da klubben valgte en ny mand til trænerposten, er han både glad og smigret over.

Han fortæller, at der var flere ting hos klubben, der trykkede på de rigtige knapper.

– For det første er AC Horsens en superligaklub. Det er selvfølgelig det største at tage skridtet fra Nordicbet Ligaen til Superligaen, det siger næsten sig selv.

– For det andet er der en ungdomsafdeling, som bevæger sig i den rigtige retning med hastige skridt, vurderer Jonas Dal.

Ungdomsafdelingen i Horsens fik tidligere i år tildelt tre stjerner i DBU’s licenssystem, hvilket har betydet, at alle hold i Horsens fra U13 til U19 nu spiller på højeste niveau.

– Så hele processen med at implementere unge spillere, den synes jeg er en kæmpe del af det, jeg også gerne vil, nemlig at udvikle fodboldspillere samtidig med at vi udvikler mennesker, lyder det fra den tidligere Hobro- og Esbjerg-træner.

Jonas Dal har første officielle arbejdsdag som Horsens-træner på onsdag.

/ritzau/