Málaga forbereder kollektiv fyring af hele truppen

I 2013 var den spanske traditionsklub Málaga et indkasseret mål i overtiden fra at spille sig i semifinalen i Champions League.

Nu er klubben på nippet til at fyre samtlige spillere kort før sæsonstarten i den næstbedste række i Spanien. Det har klubben meddelt truppen.

– I dag har ledelsen af Málaga CF meddelt de professionelle spillere, at man har til hensigt at indlede en kollektiv afskedigelsesprocedure, skriver klubben på sin hjemmeside.

Derouten er ikke svær at få øje på for den sydspanske klub, som i flere år har kæmpet med en skrantende økonomi og dårlige resultater sportsligt.

I 2010 kom klubben på storsatsende hænder hos sheik Abdullah ben Nasser Al Thani fra Qatar, men hans interesse for at poste penge i klubben er dalet drastisk i takt med klubbens sportslige nedtur.

Trods flere forsøg på at genoprette økonomien de seneste år står det nu så grelt til, at alle spillernes kontrakter bliver opsagt.

– Klubben har været nødt til at træffe markante beslutninger de seneste måneder. Ved denne lejlighed vil omstruktureringen direkte påvirke førsteholdstruppen, skriver klubben.

– Denne omstrukturering sker som led i den økonomiske plan, som skal hjælpe klubben ud af den vanskelige økonomiske situation, som klubben trods hårdt arbejde stadig befinder sig i.

Udmeldingen kommer, mindre end tre uger før Spaniens næstbedste række går i gang med 2020/2021-sæsonen.

Og cheftræner Sergio Pellicer står altså til at miste hele sit hold.

Meget kunne tyde på, at Málaga går endnu en svær sæson i møde, økonomisk såvel som sportsligt.

/ritzau/