Hjulmand hiver Falk og to nye ind i landsholdsvarmen

I sin første trup som dansk fodboldlandstræner valgte Kasper Hjulmand at udtage blandt andre Rasmus Falk, Andreas Skov Olsen og Joakim Mæhle til Nations League-kampene mod Belgien og England i september.

Genk-backen Mæhle og Bologna-kanten Skov Olsen var begge en del af det danske U21-landshold ved sidste sommers EM-slutrunde i Italien, men har aldrig tidligere været inde omkring A-landsholdet.

– Joakim Mæhle kommer ind i lejren toptunet. Han er en af de få spillere, der er midt i en sæson. Vi ved, at han kommer ind i god fysisk forfatning, siger Hjulmand om den 23-årige back.

– Vi får mulighed for at se, om Andreas Skov kan være med på højeste niveau. Han har gjort det fantastisk på U21-landsholdet.

– Vi glæder os til at se ham blandt endnu bedre spillere, lyder det fra Hjulmand om den 20-årige Bologna-kant, som han selv førte frem til seniorfodbold i FC Nordsjælland.

Rasmus Falk har tidligere været med omkring A-landsholdet nogle gange, men midtbanekreatøren fra FC København har ikke været i landsholdstruppen siden slutningen af 2016.

28-årige Falk debuterede og fik sin hidtil eneste kamp i rødt og hvidt tilbage i 2013 mod Malta, men han imponerede stort i FCK’s seneste Europa League-kampe mod Istanbul Basaksehir og Manchester United.

– Det var ikke kun Rasmus Falks præstation mod United. Det var også præstationerne i kampene mod Basaksehir, Celtic og en række superligakampe med et ekstremt højt niveau.

– Han har været god i snart et helt årti. Vi har alle sammen set det potentiale, Rasmus har, når han er bedst. Han har vist fremgang i de seneste par måneder.

– Han kommer ind med stor selvtillid og kan mærke, at han kan være med mod de bedste. Det vil vi forsøge at udnytte, forklarer den nye landstræner.

Hjulmand udtog 23 spillere mandag. Han kan herudover efterudtage en enkelt spiller senere.

Belgien og England kommer på besøg i Parken henholdsvis 5. og 8. september.

/ritzau/