Hjulmand hiver Falk og to nye ind i landsholdsvarmen

I sin første trup som dansk fodboldlandstræner valgte Kasper Hjulmand at udtage blandt andre Rasmus Falk, Andreas Skov Olsen og Joakim Mæhle til Nations League-kampene mod Belgien og England i september.

Genk-backen Mæhle og Bologna-kanten Skov Olsen var begge en del af det danske U21-landshold ved sidste sommers EM-slutrunde i Italien, men har aldrig tidligere været inde omkring A-landsholdet.

– Joakim Mæhle kommer ind i lejren toptunet. Han er en af de få spillere, der er midt i en sæson. Vi ved, at han kommer ind i god fysisk forfatning, siger Hjulmand om den 23-årige back.

– Vi får mulighed for at se, om Andreas Skov kan være med på højeste niveau. Han har gjort det fantastisk på U21-landsholdet.

– Vi glæder os til at se ham blandt endnu bedre spillere, lyder det fra Hjulmand om den 20-årige Bologna-kant, som han selv førte frem til seniorfodbold i FC Nordsjælland.

Rasmus Falk har tidligere været med omkring A-landsholdet nogle gange, men midtbanekreatøren fra FC København har ikke været i landsholdstruppen siden slutningen af 2016.

28-årige Falk debuterede og fik sin hidtil eneste kamp i rødt og hvidt tilbage i 2013 mod Malta, men han imponerede stort i FCK’s seneste Europa League-kampe mod Istanbul Basaksehir og Manchester United.

– Det var ikke kun Rasmus Falks præstation mod United. Det var også præstationerne i kampene mod Basaksehir, Celtic og en række superligakampe. Han har været god i snart et helt årti, forklarer den nye landstræner.

Hjulmand udtog 23 spillere mandag. Han kan herudover efterudtage en enkelt spiller senere.

Belgien og England kommer på besøg i Parken henholdsvis 5. og 8. september.

/ritzau/