Tidligere langrendsprofil erkender misbrug: Har brug for hjælp

Den norske langrendsløber Petter Northug, der i en årrække var verdens bedste inden for sit felt, døjer med store misbrugsproblemer.

Sådan lyder det fra Northug selv på et pressemøde i Trondheim.

Pressemødet kommer, en uge efter at Northug blev stoppet af politiet og efterfølgende sigtet for at overtræde hastighedsbegrænsningen, for at være påvirket under kørsel samt for besiddelse af narkotika.

– Jeg har et alvorligt problem med misbrug af alkohol, narkotika og piller i forbindelse med hårde fester. Det har der været meget af på det sidste. Jeg har ikke taget det alvorligt og skjult det for folk omkring mig, siger han.

34-årige Northug, der indstillede karrieren i 2018, beklager over for både sin familie, sine venner og sine samarbejdspartnere.

– Jeg har svigtet igen og vil gerne sige undskyld til alle.

– Jeg skammer mig over, hvad jeg har gjort i jagten på spænding og intense oplevelser. Nu er det ude af kontrol, og jeg har brug for hjælp.

Det er skiftet fra en aktiv karriere som profileret langrendsløber til en tilværelse uden for rampelyset, der har været hårdt, forklarer Northug.

– Jeg mangler den struktur i hverdagen, som jeg havde som udøver.

– Jeg har indset, at jeg har brug for professionel hjælp, lyder det.

Han siger, at han første gang prøvede kokain i vinter sidste år, og at han altså ikke tog det i løbet af sin aktive karriere.

Northugs fart blev torsdag i sidste uge målt til 168 kilometer i timen.

/ritzau/NTB