NBA-favoritter er tilbage på sejrskurs efter svipsere

Efter et par overraskende nederlag vendte to af favoritterne til NBA-titlen natten til fredag dansk tid tilbage på sejrskurs.

Både Los Angeles Lakers og Milwaukee Bucks, der i grundspillet blev nummer et i henholdsvis Western Conference og Eastern Conference, vandt således deres kamp nummer to i første runde af slutspillet.

Begge havde tabt første opgør i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Lakers besejrede i sikker stil Portland Trail Blazers med 111-88.

Holdet fra den amerikanske vestkyst blev anført af den 208 centimeter høje Anthony Davis, der scorede 31 point og stod for 11 rebounds.

Den 35-årige superstjerne LeBron James havde en lidt mere stille dag på kontoret med 10 point, 6 rebounds og 7 assister.

Hos Milwaukee Bucks var det sidste sæsons MVP (mest værdifulde spiller, red.), Giannis Antetokounmpo, der ledte vejen i en 111-96-sejr over Orlando Magic. Den store græker blev noteret for 28 point og hele 20 rebounds.

Der er 16 hold tilbage til at kæmpe om årets NBA-titel. Vinderne af opgørene i første runde går videre til, hvad der svarer til kvartfinalerne.

Slutspillet i verdens bedste basketball-liga bliver på grund af coronapandemien afviklet i et stort sportskompleks i Disney World i Orlando, og der er ingen adgang for tilskuere.

De hold, der når længst i slutspillet, skal blive længe i den såkaldte boble i Florida. Efter planen spilles sidste finalekamp senest den 12. oktober
/ritzau/