Ny lov får bank til at droppe landsholdssponsorat

Arbejdernes Landsbank stopper som sponsor på fodboldlandsholdets træningstrøjer efter ny lovgivning, der forbyder udbydere af forbrugslån at reklamere side om side med spilleselskaber.

Det skriver Radio4 og Børsen.

Arbejdernes Landsbank udbyder ikke kviklån, men er omfattet af loven alligevel.

Banken ser ikke anden udvej end at stoppe sponsoratet på træningstrøjerne, der også bærer et Oddset-logo.

Det sker, efter at Dansk Boldspil-Union (DBU) fik et nej af Forbrugerombudsmanden til at have logoer af både Arbejdernes Landsbank og Oddset på landsholdets træningstøj.

Det siger marketing- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund, til Radio4.

– Vi vælger at tage konsekvensen af den tilkendegivelse som Forbrugerombudsmanden har givet, nemlig at vores logo ikke lovligt må stå sammen med Oddsets logo.

– Det efterlader os ikke med så mange muligheder, da loven er udformet sådan, at det er os (bankerne, red.), der har det juridiske ansvar.

– Af respekt for DBU og de kommende landskampe vælger vi ikke at tage sagen i retten, men i stedet acceptere, at det er os, der må vige pladsen, siger Peter Froulund.

Han siger til Børsen, at DBU er gået med til at betale banken kompensation for ikke at kunne være på træningstrøjen forud for de kommende landskampe mod Belgien og England i starten af september.

Såfremt lovgivningen ikke ændrer sig, kan Arbejdernes Landsbank være helt på vej ud af sit DBU-sponsorat, skriver Børsen.

Lovgivningen trådte i kraft 1. juli. Den er skabt for at forhindre dyre lån, der kan skabe gældsproblemer hos danskere.

Kort beskrevet betyder de nye regler, at der ikke må reklameres for lånene i forbindelse med markedsføring af spiludbydere.

/ritzau/