Norske medier: Åge Hareide præsenteres i Rosenborg tirsdag

Åge Hareide ser ud til at have landet et nyt trænerjob efter afskeden med det danske fodboldlandshold.

Ifølge de norske medier NRK og Adresseavisen er Hareide klar til at sætte sig i trænersædet i Rosenborg.

Medierne skriver, at den tidligere landstræner for Danmark bliver præsenteret tirsdag.

Hareide var landstræner for Danmark fra 2016 til 2020 og førte Danmark til to slutrunder: VM i 2018 og EM i 2020. Sidstnævnte fik han ikke mulighed for at opleve som træner, da coronaudbruddet skubbede EM-slutrunden til næste år, og Kasper Hjulmand tog over tidligere på sommeren.

Den 66-årige nordmand er blevet opereret i knæet og har ikke vidst med sikkerhed, hvornår han kunne vende tilbage til trænergerningen.

I sidste uge blev han spurgt til flirten med Rosenborg.

– Det handler om praktiske ting. Det virker, som om begge parter har meget klare intentioner om, at jeg kommer op og underskriver kontrakten, sagde han til Adresseavisen.

Han uddybede over for B.T.

– Der er ingenting, der er besluttet endeligt endnu. Jeg har bare sagt, at jeg sandsynligvis er klar til at træne Rosenborg fra 1. september, fordi mit knæ er i bedring. Det burde være 100 procent klar, når måneden er omme. Jeg føler, jeg helbredsmæssigt er klar til at træne fodbold igen, sagde han til avisen.

Rosenborg afbrød samarbejdet med cheftræner Eirik Horneland efter en skidt sæsonstart. Siden har Trond Henriksen stået i spidsen for holdet.

Den norske traditionsklub, der har vundet 26 nationale mesterskaber, ligger på fjerdepladsen i Eliteserien efter 14 kampe i indeværende sæson.

Efter fire mesterskaber på stribe blev Rosenborg sidste år nummer tre.

/ritzau/