Conte afviser Inter som Italiens frelser før semifinale

Antonio Conte er blandt Europas mest anerkendte trænere, og han har da også formået at rykke Inter ud af dødvandet i sin første sæson i spidsen for klubben.

Inter havde ikke været en del af mesterskabskampen i Italien i en årrække, men med Conte sluttede klubben i denne sæson bare ét point efter Juventus. Det hører dog med til historien, at Juventus tabte de to sidste kampe, da mesterskabet var sikret.

På den internationale scene er Inter også støvlelandets sidste bastion, efter at Juventus og Napoli røg ud af ottendedelsfinalen, og Atalanta faldt i kvartfinalen i Champions League.

Inter derimod spiller mandag aften semifinale i Europa League mod Shakhtar Donetsk fra Ukraine.

Conte spekulerer dog ikke på den italienske ære før afgørelsen i Europa League.

– Vi betragter os ikke som nationens frelsere, vi bekymrer os kun om os selv. I denne sæson har vi behandlet alle turneringer med den største respekt med et konstant mål om at blive bedre som hold, siger Antonio Conte ifølge Inters hjemmeside.

Conte har vundet mesterskaber på stribe med Juventus og har vundet både mesterskab og pokaltitel med Chelsea, men på den europæiske scene har han endnu ikke løftet pokaler som træner.

Det kan der altså laves om på de næste fire dage, hvis Inter mandag slår Shakhtar Donetsk i semifinalen og dernæst vinder fredagens finale mod Sevilla, der søndag vandt sin semifinale 2-1 over Manchester United.

Det går Conte benhårdt efter i sin første sæson med Inter. Men på pressemødet forud for semifinalen pointerer han, at han tænker mere på Inter end sit eget pokalskab.

– Jeg vil selvfølgelig være meget glad, hvis det lykkes at vinde i Europa. Men jeg vil være glad på klubbens vegne, ikke på mine egne. Jeg bekymrer mig ikke om mit personlige pokalskab. Det betyder kun noget at skabe succes med klubben, siger Conte.

Christian Eriksen er en del af truppen hos Inter, der spiller semifinale fra klokken 21.

/ritzau/