Næste års mester er sikker på europæisk gruppespil

Der er ekstra meget på spil i den kommende sæson i den bedste danske fodboldrække, Superligaen.

Det står nemlig klart, at Danmark er rykket op på 13.-pladsen på Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) koefficientliste. Det er en forbedring fra 16.-pladsen, da sæsonen blev indledt.

Placeringen som nummer 13 betyder, at næste sæsons danske mester er stort set sikker på at træde ind i Champions Leagues afgørende playoffrunde.

Bliver det til sejr her, vil holdet være klar til Champions League-gruppespillet. Et nederlag betyder deltagelse i Europa Leagues gruppespil.

Egentlig tilhører det privilegie 12.-pladsen på listen, men det bliver stort set altid skubbet ned til 13.-pladsen.

Det sker nemlig, hvis et hold, der allerede er kvalificeret til Champions League via den hjemlige liga, vinder Champions League og dermed automatisk kvalificerer sig til gruppespillet. Det er stort set altid tilfældet.

Selv hvis et hold uden kvalifikation til den følgende sæsons Champions League skulle vinde den prestigefyldte turnering, vil et dansk hold være garanteret et gruppespil.

Årsagen er, at et nederlag i tredje runde af kvalifikationen til Champions League giver adgang til playoffrunden i Europa League-kvalifikationen. Taber det danske hold også her, havner det i gruppespillet i Europa Conference League, der får premiere i sæsonen 2021/2022.

Denne sæson er det primært FCK, der har stået for de danske koefficientpoint. Den danske hovedstadsklub nåede til kvartfinalen i Europa League, hvor det mandag blev til nederlag til Manchester United.

Placeringen som nummer 13 på listen blev sikret, da schweiziske Basel tirsdag blev slået ud af Europa League af Shakhtar Donetsk.

Dermed er der ingen lande, der kan indhente Danmark på listen.

Koefficientlisten er baseret på resultater i de europæiske klubturneringer gennem de seneste fem sæsoner.

/ritzau/