Næste års mester er næsten sikker på europæisk gruppespil

Der er med al sandsynlighed ekstra meget på spil i den kommende sæson i den bedste danske fodboldrække, Superligaen.

Det står nemlig klart, at Danmark er rykket op på 13.-pladsen på Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) koefficientliste. Det er en forbedring fra 16.-pladsen, da sæsonen blev indledt.

Placeringen som nummer 13 betyder, at næste sæsons danske mester er stort set sikker på at træde ind i Champions Leagues afgørende playoffrunde.

Bliver det til sejr her, vil holdet være klar til Champions League-gruppespillet. Et nederlag betyder deltagelse i Europa Leagues gruppespil.

Egentlig tilhører det privilegie 12.-pladsen på listen, men det bliver stort set altid skubbet ned til 13.-pladsen.

Det sker nemlig, hvis et hold, der allerede er kvalificeret til Champions League via den hjemlige liga, vinder Champions League og dermed automatisk kvalificerer sig til gruppespillet. Det er stort set altid tilfældet.

Denne sæson er det primært FCK, der har stået for de danske koefficientpoint. Den danske hovedstadsklub nåede til kvartfinalen i Europa League, hvor det mandag blev til nederlag til Manchester United.

Placeringen som nummer 13 på listen blev sikret, da schweiziske Basel tirsdag blev slået ud af Europa League af Shakhtar Donetsk.

Dermed er der ingen lande, der kan indhente Danmark på listen.

Koefficientlisten er baseret på resultater i de europæiske klubturneringer gennem de seneste fem sæsoner.

/ritzau/