Fuglsang slutter som nummer to i Polen Rundt

Jakob Fuglsang har vist god form efter coronapausen.

Søndag sluttede den danske Astana-kaptajn som nummer to i klassementet i cykelløbet Polen Rundt – det første World Tour-etapeløb efter coronapausen.

Kun stortalentet Remco Evenepoel (Quick-Step) overgik Fuglsang efter imponerende solokørsel i bjergene lørdag. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) endte på ottendepladsen foran en række prominente navne.

5. og sidste etape blev et spurtopgør på opløbsstrækningen i Krakow, og her tog Quick-Steps Davide Ballerini sejren foran Pascal Ackermann (Bora) og Alberto Dainese (Sunweb).

Verdensmester Mads Pedersen (Trek) forsøgte ikke at gentage sin spurtsejr fra 2. etape, da han i stedet kørte for holdkammeraten Jasper Stuyven.

Efter en kuperet start foregik etapen primært på flad vej, og der var ikke forventninger om forskydninger i toppen af klassementet.

Med andenpladsen følger Fuglsang op på sidste uges femteplads i Strade Bianche.

Jakob Fuglsang skal for første gang siden 2016 og for anden gang i karrieren køre den italienske grand tour, Giro d’Italia.

Etapeløbet skulle være afviklet i maj, men blev udskudt på grund af coronakrisen. I stedet blev det flyttet til 3. til 25. oktober.

/ritzau/