Covid-19 efter barbesøg sender otte Aberdeen-spillere ud

Den skotske fodboldklub Aberdeen skal grave dybt for at kunne stille hold til lørdagens kamp ude mod St. Johnstone i den bedste række.

Aberdeen må undvære ikke færre end otte spillere til kampen på grund af covid-19.

To af klubbens spillere er blevet testet positive for covid-19 og skal opholde sig i selvisolation i ti dage, meddeler Aberdeen på sin hjemmeside.

Yderligere seks spillere, der har været i tæt kontakt med de to covid-19-ramte spillere, skal opholde sig i selvisolation i 14 dage, lyder det i meddelelsen.

Ifølge BBC gik alle otte spillere stik imod gældende retningslinjer på bar i Aberdeen i lørdags efter at have spillet sæsonens første ligakamp.

Det har medført stor kritik, og Aberdeen meddeler, at klubben vil iværksætte en undersøgelse og minde alle ansatte om, hvilken adfærd der er tilrådelig under coronakrisen.

– Nu fokuserer vi på at forberede os til lørdagens kamp under ekstremt vanskelige forhold, siger Aberdeen-formand Dave Cormack til hjemmesiden.

Klubben oplyser ikke, hvilke spillere der er ramt af selvisolationen, og som derfor ikke kan være med i kampen mod St. Johnstone.

Den nye sæson i den skotske fodboldliga blev indledt i sidste weekend, og her tabte Aberdeen lørdag 0-1 hjemme til Rangers FC.

Aberdeen skal, ud over kampen mod St. Johnstone, spille yderligere to ligakampe i den periode, hvor de otte spillere vil være i selvisolation.

12. august tager Aberdeen imod Hamilton, og tre dage senere venter en stor mundfuld i form af Celtics mestre på udebane.

/ritzau/