Læger vil vække hollandsk sprinter af kunstigt koma efter styrt

Læger vil senere torsdag forsøge at vække den hollandske cykelrytter Fabio Jakobsen, efter at han har ligget i kunstigt koma på et hospital i Katowice.

Det skete, efter at den 23-årige Deceuninck-Quickstep-rytter onsdag styrtede i opløbet på 1. etape af Polen Rundt.

– Fabio Jakobsen blev i nat opereret i ansigtet.

– Hans situation er stabil i øjeblikket, og senere i dag (torsdag, red.) vil lægerne forsøge at vække Fabio, skriver Deceuninck-Quickstep på Twitter.

Fabio Jakobsen styrtede tæt ved målstregen efter en intens spurtduel med landsmanden Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma).

Groenewegen kom først over stregen, men blev siden diskvalificeret for sin kørsel. Hollænderen svajede væk fra sin bane på de sidste meter og var med til at presse Jakobsen ud i barrieren.

Her styrtede Jakobsen voldsomt og ramte på vejen en person, der stod placeret ved målstregen bag hegnet. Jakobsen blev senere udråbt som etapens vinder.

Flere af rytterne fra de andre hold var også en tur i asfalten, og nogle blev bragt på hospitalet for at blive undersøgt.

Løbslægen Barbara Jerschina sagde onsdag aften, at Fabio Jakobsen var i kritisk tilstand, men senere kunne hans hold meddele, at hans tilstand var stabil.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har fordømt Dylan Groenewegens kørsel i en pressemeddelelse.

– UCI anser opførslen som uacceptabel og har ført sagen videre til disciplinærkomitéen, som skal finde en sanktion, der er passende for situationens alvor, skrev UCI i meddelelsen.

Styrtet skete på årsdagen for Bjorg Lambrechts død. Det belgiske stortalent omkom 5. august 2019 på 3. etape af Polen Rundt.

/ritzau/