Klavs Bruun skal være mentor for Lyngbys fodboldtalenter

Den tidligere håndboldlandstræner Klavs Bruun Jørgensen har fået job i fodboldklubben Lyngby.

Her skal han i en deltidsstilling arbejde med superligaklubbens ungdomshold i en rolle som mentor og mentaltræner for spillere og trænere på U13-, U14- U15-, U17- og U19-holdene.

– Det er mega spændende, og jeg glæder mig helt vildt til for alvor at komme i gang med arbejdet, siger Klavs Bruun Jørgensen til B.T.

I januar stoppede han som landstræner for det danske kvindelandshold i håndbold. Tidligere har han også stået i spidsen for TTH Holstebros herrehold.

Selv om Klavs Bruun Jørgensen nu tager en afstikker til fodbolden, så er planen at vende tilbage til håndbolden.

– Jeg har stadig store ambitioner som håndboldtræner, så når den rigtige mulighed kommer, så vil jeg gerne være træner igen.

– Det har jeg også talt med Lyngby om, og det er alle parter indforstået med, siger han.

Klavs Bruun Jørgensen forklarer, at han skal arbejde med menneskene bag spillerne – og derfor betyder det knapt så meget, at han nu skal arbejde med fodbold.

Den tidligere håndboldtræner vurderer også, at han kan lære noget af Lyngbys arbejde med talenter.

– Det, at det er en anden sport, ser jeg ikke som noget problem, da min opgave netop er at udvikle det hele menneske.

– Derudover er posten også et led i min videre ambition om at blive håndboldtræner igen, og jobbet kan helt klart give mig spændende værktøjer i den bestræbelse, siger han i en pressemeddelelse fra klubben.

Klavs Bruun Jørgensen forklarer, at han i første omgang fandt det spøjst, da han blev kontaktet af Lyngby-direktør Anders Byder.

– Vi snakkede løbende planen igennem, og det føltes helt rigtigt at være en del af et spændende Lyngby-projekt og arbejde med unge talentfulde spillere, siger han.

Klavs Bruun Jørgensen er allerede tiltrådt det nye job, da han havde første arbejdsdag mandag i denne uge.

/ritzau/