Olesen misser finalecut i comeback efter to triple bogeys

Det lykkedes ikke for Thorbjørn Olesen at sikre sig en plads i finalefeltet ved Hero Open i Birmingham, hvor han gør comeback på European Tour.

Efter en fin første runde torsdag havde danskeren problemer på anden runde, som blev spillet fredag.

Thorbjørn Olesen gik runden i 78 slag, hvilket er seks slag over banens par.

Det placerer ham i øjeblikket på en delt 112.-plads i 148 slag, og selv om mange spillere endnu mangler at færdiggøre runden, kommer han ikke i spil til weekendens finalerunder.

Thorbjørn Olesen fik en skidt start på runden fredag, da han både på hul 3 og 6 lavede en triple bogey.

Efter første halvdel af runden havde han derudover lavet tre bogeys med kun en enkelt birdie som modvægt, men på de sidste ni huller fik den 30-årige dansker spillet sig lidt op med yderligere to birdies.

Hero Open er Thorbjørn Olesens comebackturnering i European Tour-sammenhæng, efter at han har været suspenderet i et års tid.

Danskeren har været udelukket fra at deltage i golfturneringer, efter at han i juli sidste år blev anholdt efter en flyvetur fra Nashville til London og siden sigtet for tre forskellige forhold om upassende opførsel.

Olesen blev suspenderet, men European Tour ophævede udelukkelsen af ham i begyndelsen af juli, og torsdag var han så tilbage på banen med en runde i 70 slag.

19-årige Rasmus Højgaard, der lå på en delt femteplads efter førstedagen, gik fredag en omskiftelig runde i 71 slag efter fire bogeys og fem birdies.

Det placerer ham i øjeblikket på en delt 11.-plads i 137 slag.

Joachim B. Hansen er næstbedste dansker i øjeblikket med en delt 24.-plads i 139 slag, ligeledes efter en meget omskiftelig runde i 71 slag fredag.

Her lavede danskeren fem birdies på de første syv huller og blandede sig en overgang blandt de førende.

Så gik det både den ene og den anden vej for Joachim B. Hansen, som senere blev noteret for en eagle, yderligere to birdies, to bogeys og tre dobbelt bogeys.

Søren Kjeldsen ligger også på den rigtige side af cutgrænsen i 141 slag efter en runde i 71 slag, og det samme gør Benjamin Poke, der brugte 70 slag fredag og samlet har brugt 142 slag.

Det samme har Thomas Bjørn, som for anden dag i træk gik en runde i 71 slag.

Jeff Winther er langt nede i feltet i 150 slag, efter at han fredag brugte 74 slag.

Rasmus Højgaards tvillingbror, Nicolai Højgaard, er endnu ikke færdig med sin runde.

Efter første runde lå han placeret som nummer 132 og sidst med 80 slag, men efter 14 huller fredag er han foreløbig fire slag under par på dagen og har således spillet sig op.

Spanieren Sebastian Garcia Rodriguez er fortsat i front ved Hero Open.

Han brugte fredag 69 slag og har samlet brugt 131 slag efter de første to dage.

/ritzau/