Rusland beder atletikforbund om mere tid efter ubetalt bøde

Det Russiske Atletikforbund (Rusaf) har anmodet World Athletics om at udsætte et møde om russiske atleters mulighed for at konkurrere under neutralt flag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP sent tirsdag aften dansk tid.

Forbundet har sendt anmodningen i et brev tirsdag.

Anmodningen kommer i kølvandet på, at Rusland har undladt at betale en bøde i forbindelse med dopingmisbrug og manipulation med dopingprøver.

World Athletics skal efter planen mødes 30. juli for at diskutere situationen omkring Det Russiske Atletikforbund.

Her kan organisationen vælge at ophæve Det Russiske Atletikforbunds tilladelse til at lade sine atleter stille op til konkurrencer under neutralt flag.

Den trussel har længe hængt over hovedet på russerne, efter at det russiske forbund undlod at betale halvdelen af en bøde på 10 millioner dollar svarende til 66 millioner kroner inden deadlinen 1. juli.

Bøden er en del af flere sanktioner mod Det Russiske Atletikforbund for at have forbrudt sig mod internationale antidopingregler.

I brevet skriver Det Russiske Atletikforbund, at man håber, at World Athletics vil “udskyde beslutningen om Rusaf-sagen til en senere dato”.

Forbundet har ligesom ved tidligere lejligheder forklaret den manglende betaling med, at organisationen mangler penge.

Russisk atletik har været i krise siden 2015, hvor landet blev udelukket fra internationale konkurrencer på grund af omfattende dopingsnyd i landet.

Det førte til, at mange russiske atleter gik glip af OL i Rio de Janeiro i 2016.

I sidste måned luftede flere af landets mest prominente atletiknavne deres utilfredshed med sagen på Instagram.

I et åbent brev skrev den tredobbelte verdensmester i højdespring Mariya Lasitskene, hækkeløberen Sergey Shubenkov og stangspringeren Anzjelika Sidorova, at de frygtede, at sagen kan koste dem deltagelsen ved OL i Tokyo næste sommer.

/ritzau/AFP