Tour de France rykkes en uge frem i 2021

Den Internationale Cykelunion (UCI) bekræfter, at Tour de France 2021, der efter planen skal begynde i Danmark, rykkes frem, så det begynder 26. juni og ikke 2. juli.

Det sker i en pressemeddelelse fra UCI, hvor cykelkalenderen for 2021 offentliggøres.

Ved at rykke starten til 26. juni slutter løbet 18. juli. Det betyder, at Tour de France alligevel ikke kolliderer med OL i Tokyo, der på grund af coronapandemien er udsat fra sommeren 2020 til sommeren 2021, som det ellers ville have gjort.

De nye datoer betyder med al sandsynlighed, at Tour de France-starten alligevel ikke kommer til Danmark i 2021, da startdatoerne vil kollidere med EM i fodbold, hvor København er vært for fire kampe.

Derfor forhandler man om en udskydelse af den danske Tour de France-start. Det sagde Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i fredags. Han tilføjede, at han ser det som mest sandsynligt, at den danske Tour-start i 2021 skubbes et år.

Ritzau har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Frank Jensen, men indtil videre uden held.

Ritzau har været i kontakt med direktøren for den danske Tour de France-start, Alex Pedersen, der oplyser, at der ikke er noget nyt siden i fredags. Han har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Torsdag berettede avisen Le Telegramme, at den franske region Bretagne er bragt i spil som vært for Tour de France-starten i 2021 i stedet for København.

Mediet skrev, at regionen er blevet tilbudt Tour-starten af arrangøren Amaury Sport Organisation (ASO) som en plan B, så man kunne rykke løbet og slippe for at kollidere med OL næste år.

/ritzau/