Thomas Frank får spiller med i playoffkamp trods rødt kort

Fodboldklubben Brentfords Rico Henry er til rådighed, når klubben onsdag tager imod Swansea i returkampen i playoff-semifinalerne om oprykning til Premier League.

Det meddeler Brentford tirsdag på klubbens hjemmeside.

Backen blev søndag vist ud i den første kamp, som Brentford tabte 0-1 på udebane.

Rico Henry blev idømt tre spilledages karantæne for det direkte røde kort efter en tackling, men karantænen er altså blevet ophævet af Det Engelske Fodboldforbund (FA).

Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, var efter kampen stærkt utilfreds med det røde kort, som faldt midt i anden halvleg.

Senere scorede Swansea kampens eneste mål.

– Vi spiller to kampe om oprykning til Premier League og et beløb på 170 millioner pund (1,4 milliarder kroner, red.), sagde Thomas Frank efter kampen til Sky Sports.

– Folk er nødt til at være helt sikre, når de træffer sådanne beslutninger. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vi ikke kan have VAR i de her kampe. Det var absolut ikke et rødt kort. VAR ville helt sikkert ikke have givet det, sagde danskeren.

Video Assistant Referee-systemet bliver i England ikke brugt i playoffkampene.

Brentford var i den ordinære sæson tæt på at rykke direkte op i Premier League, men klubben tabte de to sidste kampe og endte på tredjepladsen efter Leeds og West Bromwich, der begge sikrede sig direkte oprykning.

Brentford har en stor mængde danskere i klubben.

I den første kamp mod Swansea var både Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Christian Nørgaard med i startopstillingen, mens Emiliano Marcondes og Mads Roerslev blev skiftet ind.

Den samlede vinder af opgøret mellem Brentford og Swansea, skal møde enten Cardiff eller Fulham i playoff-finalen om en plads i Premier League.

Fulham vandt 2-0 ude over Cardiff i det første opgør.

Playoff-finalen spilles 4. august på Wembley i London.

/ritzau/