Superligaoprykker taber sidste kamp med svækket trup

Vejle tog lørdag afsked med tilværelsen i landets næstbedste fodboldrække med et 1-4-nederlag til Fremad Amager på udebane.

Flere Vejle-profiler blev sparet, og derfor var det et noget svækket mandskab, som gæsterne stillede op med.

Blandt andre var klubbens topscorer, Kjartan Finnbogason, blevet sendt på ferie. Det betød, at han ikke kunne forsvare sin topscorertitel i ligaen, som han med 17 mål sad på forud for sidste spillerunde.

I lang tid så det ud til, at han ville tage titlen alene, men Martin Koch Helsted scorede til allersidst i HB Køges kamp mod Næstved. Dermed kom Køge-angriberen også op på 17 sæsonscoringer.

Ud over Finnbogason var blandt andre anfører Jacob Schoop ude af truppen.

I kampen mellem Vejle og Fremad Amager faldt tre af kampens scoringer inden for ti minutter i første halvleg.

Først bragte Reda Rabei hjemmeholdet foran med 1-0, inden Diego Montiel udlignede til 1-1 kort tid efter. Emmanuel Toku gjorde det til 2-1 til Fremad Amager efter godt en halv times spil.

I anden halvleg cementerede Pierre Larsen og Faris Zubanovic sejren for Fremad Amager med scoringer sidst i kampen.

Sejren betyder, at Fremad Amager fastholder fjerdepladsen i 1. division.

Vejle slutter trods nederlaget sikkert på førstepladsen og kan nu se frem til at skulle spille superligabold næste sæson.

Der var generelt ikke ret meget på spil i lørdagens runde. Ud over Vejles oprykning, så var også de tre nedrykkere på forhånd fundet. Det er Nykøbing FC, Roskilde og Næstved, der forlader ligaen.

I lørdagens fem øvrige kampe vandt Kolding 2-0 over Viborg, Skive vandt 1-0 over Vendsyssel, og Hvidovre-Roskilde, Køge-Næstved og Fredericia-Nykøbing endte alle uafgjort.

/ritzau/