Esbjerg sælger midtbaneprofil til Norwich

Fodboldklubben Esbjerg har solgt Jacob “Lungi” Sørensen til den engelske klub Norwich.

Det oplyser den vestjyske klub i en pressemeddelelse.

Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen er glad for handlen, selv om han medgiver, at det bliver et sportsligt tab.

– Først og fremmest er vi glade på Lungis vegne. Han har været en god spiller for EfB i en lang periode og samtidig en fantastisk holdkammerat, så det er fuldt fortjent, at der nu venter en stor og spændende udfordring i England.

– Det er vigtigt, at dygtige spillere går hele vejen fra EfB Akademi til førsteholdet og derfra videre til gode adresser i udlandet, så det er en rigtig fin case for os, siger Jimmi Nagel.

Han beretter om en stigende interesse for den 22-årige midtbanespiller.

– Vi ville naturligvis meget gerne have beholdt Lungi i lang tid fremover, men qua hans præstationer har interessen været støt stigende gennem en længere periode, og da vi samtidig er blevet mødt af et økonomisk attraktivt tilbud, så vurderede vi sammen, at tiden var moden til et klubskifte.

Jacob “Lungi” Sørensen rykkede i denne sæson ud af Superligaen med Esbjerg. Nu skifter han så til Norwich, der rykker ned fra Premier League.

– Jeg føler dog, at det er det rette tidspunkt at rykke videre på nu, men jeg ærgrer mig over, at jeg ikke kunne være med til at holde EfB i Superligaen, siger Sørensen.

Han nåede at spille 117 førsteholdskampe med otte mål til følge siden debuten i august 2016, oplyser Esbjerg.

/ritzau/