Tidsstraf fratager Magnussen et point i Ungarn

Kevin Magnussen og Romain Grosjean har fået lagt ti sekunder til deres sluttider i søndagens Formel 1-grandprix.

Det sker, efter at de to Haas-kørere er blevet fundet skyldige i at modtage ulovlig hjælp under opvarmningsomgangen før løbets start.

Straffen betyder, at Magnussen går fra niende- til tiendepladsen og dermed mister det ene af de to VM-point, han havde optjent.

Det skriver Formel 1 på Twitter.

Romain Grosjean går fra 15.- til 16.-pladsen, og straffen får derfor ingen konsekvenser for hans pointregnskab, der stadig viser nul.

De to Haas-kørere blev af deres hold instrueret i at køre i pit på opvarmningsomgangen, og det må man ikke.

Netop turen i pitten var ellers lidt af en genistreg.

Kevin Magnussen og holdkammeraten Romain Grosjean havde startpladser i den tungeste ende af feltet som nummer 16 og 18, men et ustadigt vejr åbnede for Haas’ smarte træk, som uden tvivl forvirrede konkurrenterne.

Regn forud for starten fik Haas til at satse på regnvejrsdæk på Magnussens racer, men i sidste øjeblik valgte både Magnussen og Grosjean altså at køre i pit.

De startede dermed sidst og næstsidst – men på andre dæk, og det viste sig at være et fantastisk træk. De øvrige biler hamrede i pit på skift for at få andre dæk på bilerne, og dermed katapulterede Haas-racerne frem i feltet.

Her lå de på et tidspunkt nummer tre og fire, men de endte altså med at falde tilbage i feltet.

Lewis Hamilton vandt søndagens løb i overbevisende stil og overtog samtidig føringen i VM-stillingen.

Formel 1-feltet har efter tre uger i træk med løb nu fri i en uge, hvorefter sæsonen fortsætter. I første omgang med to løb på Silverstone-banen i Storbritannien 2. og 9. august.

/ritzau/