Vejle slår Fredericia i topbrag i 1. division

Det begynder at lugte mere og mere af Superliga i Nørreskoven.

Lørdag kom Vejle endnu et skridt tættere på en tilværelse i landets bedste fodboldrække, da det hjemme mod FC Fredericia, der indtager tabellens tredjeplads, blev til en sejr på 1-0.

Resultatet bringer Vejle op på 58 point med seks kampe tilbage.

Men trods sejren blev forskellen ned til Viborg på andenpladsen ikke større lørdag. Her vandt viborgenserne nemlig også, da HB Køge blev slået 4-2.

Otte point adskiller de to tophold.

Fredericia har 45 point på tredjepladsen og må efterhånden kigge langt efter drømmen om oprykning.

Vejlenserne viste fra start, at deres plads i toppen af tabellen er berettiget, og de sad på begivenhederne i første halvleg.

Det var dog først kort før pausen – efter flere fine muligheder – at bolden endte i netmaskerne bag Fredericia-målmand Alexander Nybo.

Efter et flot opspil sneg Vejles Arbnor Mucolli bolden i mål til 1-0 og sendte hjemmeholdet til pause med vind i ryggen.

I anden halvleg kom gæsterne bedre med. Der var mere rytme i offensiven, og det blev til gode chancer foran mål.

Men det forblev lige ved og næsten for Fredericia.

I stedet slog Vejle til med få minutter tilbage af den ordinære spilletid, da Leonel Montano headede bolden i mål til 2-0.

Det udløste et tungt Fredericia-pres, men gæsterne måtte altså rejse hjem uden point i bagagen.

I lørdagens sidste kamp i 1. division tabte Næstved på ny, da det ude mod Skive endte 0-2.

Dermed kan sjællændernes nærmeste konkurrenter i kampen om overlevelse i rækken gøre det endnu sværere for Næstved, når de spiller søndag.

Næstved ligger næstsidst med et point ned til FC Roskilde og henholdsvis fem og syv point op til Hvidovre og Nykøbing FC – sidstnævnte er første hold over nedrykningsstregen.

/ritzau/