Solbakken ser fysisk fordel for FCK mod Brøndby

Søndag er der derby i Brøndbyøster, når FC København gæster Brøndby i tredje runde af 3F Superligaens mesterskabsspil.

FCK halser ni point efter FC Midtjylland i guldkampen, mens Brøndby er syv point efter AGF i bronzeduellen. Begge hold har altså brug for de tre point.

Brøndby har hjemmebane og får 3000 fans i ryggen som en del af forsøget med at lukke mere end 500 mennesker ind på stadion. Men FCK har måske en lille fysisk fordel som følge af kampprogrammet.

Det mener i hvert fald FCK-manager Ståle Solbakken, som onsdag så sit hold slå FC Nordsjælland, mens Brøndby torsdag spillede 0-0 mod FCM.

– Brøndby har en endnu større udfordring end os, i og med de spillede torsdag, så vi klager ikke over det, lyder det fra FCK-manageren til bold.dk.

Han mener, at det er svært at udpege en favorit til derbyer, som ofte har deres eget liv, hvor den aktuelle formkurve har mindre betydning.

Pointtab kan sende det spinkle guldhåb langt væk fra de forsvarende mestre, men Ståle Solbakken føler, at holdet bliver kritiseret på et lidt urimeligt grundlag.

– Vi bliver målt på én ting, og det er, at vi ikke vinder mesterskabet, fordi FC Midtjylland har 2,6 point i snit eller sådan noget.

– Det er jo bare fantastisk, og det må vi bare tage hatten af for, men vi har omkring 2,2 point i snit og er én kamp fra en kvartfinale i Europa League, siger nordmanden.

– Mange af drengene har taget et kæmpe ansvar i vores skadesbonanza, så jeg er meget tilfreds med dem, siger Ståle Solbakken.

/ritzau/