Værløse møder Skovshoved i finale efter badmintondrama

Værløse er overraskende klar til finalen og skal møde Skovshoved ved det Final 4-stævne i Brøndby Hallen, hvor danmarksmesterskabet for hold i badminton afgøres fredag og lørdag.

Fredag blev finalebilletten sikret for Værløse efter en neglebidder i semifinalen mod Højbjerg.

Finalepladsen kom i hus med mindst mulig margin, da Værløse vandt 5-4 i kampe.

Der stod 4-4 før afslutningen af den afgørende herredouble. Som om det ikke var spændende nok, blev doublekampen afgjort efter tre jævnbyrdige sæt.

Til sidst kunne Værløse-spillerne række armene i vejret efter en 22-20-sejr i tredje sæt.

I store dele af det afgørende sæt var Værløse foran, men aarhusianerne fik skabt fuld kontakt, og ved 19-18 var aarhusianerne pludselig i front.

Kort efter fik Værløse den første matchbold om en plads i finalen. Den blev misbrugt, men da doublekonstellationen fra grundspillets nummer seks fik muligheden igen, blev den udnyttet til stor jubel.

Den anden semifinale blev spillet senere fredag. Her tørnede Skovshoved og Solrød Strand sammen. Og Skovshoved vandt også med 5-4 i kampe.

Final 4 er den første store badmintonturnering i Danmark efter coronapausen.

Det er dog ikke grundspillets fire bedste hold, der deltager. I maj meldte Vendsyssel og Greve nemlig afbud til stævnet, da begge klubber mente, at det ikke ville være sikkerhedsmæssigt forsvarligt at deltage.

I stedet blev pladserne overtaget af Værløse og Skovshoved.

Før turneringen blev alle spillere testet for coronavirus. Samtlige test var negative.

Lørdag spilles der bronzekamp og DM-finale.

/ritzau/