Leverkusen slutter lilleputs pokaleventyr i semifinalen

Leverkusen bliver det ene af holdene i årets pokalfinale i tysk fodbold.

Bundesligaklubben vandt ubesværet sin semifinale med 3-0 ude over Saarbrücken.

Til daglig spiller Saarbrücken i Regionalligaen, der er det fjerdehøjeste niveau i Tyskland. Da sæsonen i Regionalligaen er afblæst på grund af coronavirus, har Saarbrücken ikke spillet en betydende kamp i tre måneder.

Leverkusen er derimod i omdrejninger efter genoptagelsen af Bundesligaen i midten af maj, og forskellen på de to holds forberedelser til semifinalen var til at se.

Saarbrücken var ellers bedst i sin kvartfinale mod bundesligamandskabet Fortuna Düsseldorf i begyndelsen af marts, men fra første fløjt i tirsdagens semifinale blev lilleputterne sat under tungt pres.

Efter 20 minutter var gæsterne allerede foran 2-0 på mål af Moussa Diaby og Lucas Alario. Den absolut sidste snert af spænding blev fjernet 12 minutter inde i anden halvleg, da Karim Bellarabi øgede Leverkusens føring til 3-0.

Den tidligere Brøndby- og Esbjerg-målmand Lukas Hradecky vogtede Leverkusens mål, men han var tæt på at være arbejdsløs.

Saarbrücken-spillerne, hvis hjemmebane ligger få kilometer fra grænsen til Frankrig, kan nu gå på sommerferie. På den anden side af sommerferien spiller klubben i 3. Bundesligaen efter at have ført Regionalliga Südwest, da sæsonen blev afblæst.

Onsdag afvikles den anden semifinale. Her får Bayern München besøg af Eintracht Frankfurt.

Pokalfinalen spilles 4. juli på Olympiastadion i Berlin.

/ritzau/