Michael Jordan og Nike donerer kæmpe beløb til kamp mod racisme

Den tidligere basketballspiller Michael Jordan donerer sammen med sportsgiganten Nike 100 millioner dollar over de næste ti år til blandt andet arbejdet mod racisme.

Det fremgår af en meddelelse på Nikes hjemmeside.

Pengene, der i dansk valuta svarer til cirka 660 millioner kroner, skal foruden arbejdet mod racisme gå til at sikre større social retfærdighed og bedre adgang til uddannelse, lyder det i meddelelsen.

– Gennem vores Jordan Wings Program har vi fokuseret på at sikre adgang til uddannelse, mentorer og muligheder for unge sorte, der møder modstand på grund af systematisk racisme.

– Men vi ved, at vi kan gøre mere, udtaler Craig Williams, direktør for Jordan Brand, i meddelelsen.

Jordan Brand er et selskab ejet af Nike. Selskabet sælger blandt andet sko og tøj og bruger den tidligere basketballspiller Michael Jordan som frontfigur.

Donationen kommer i kølvandet på store demonstrationer i USA, hvor mange tusinde har udtrykt deres utilfredshed med forskelsbehandling over for sorte.

Startskuddet til demonstrationerne har været dødsfaldet for den sorte mand George Floyd.

Han døde 25. maj i forbindelse med en anholdelse, hvor en politibetjent havde siddet på ham og presset sit knæ ned mod hals- og nakkeregionen, så Floyd ikke kunne få luft, hvilket han forsøgte at gøre opmærksom på.

/ritzau/