Medier: matchfixing-sag mod Olympiakos er genåbnet

Græske Olympiakos er igen mistænkt for matchfixing i forbindelse med genåbning af en tidligere sag, oplyser flere græske medier.

Det hele handler om en fodboldkamp i 2015, som involverede Olympiakos, og som blev undersøgt tidligere, der altså er åbnet igen.

Det oplyser den græske radiostation Sports FM ifølge nyhedsbureauet TT. Daily Mail og flere andre medier bringer også historien via italienske Corriere dello Sport og det græske medie SDNA.

Sagen handler om en kamp i 2015 i den bedste række i Grækenland, hvor Olympiakos besejrede Atromitos 2-1 i en sæson, hvor Olympiakos blev græsk mester, som klubben er blevet 44 gange i alt.

Da Det Græske Fodboldforbund (EPO) første gang undersøgte sagen, involverede den 15 personer fra begge lejre.

Ifølge Daily Mail bliver også andre græske fodboldkampe set efter i sømmene i forbindelsen med, at man igen har åbnet flere sager.

Også klubben Atromitos, som altså i 2015 tabte det pågældende opgør til Olympiakos, er mistænkt i sagen.

Det samme er Olympiakos-ejer Evangelos Marinakis, der også ejer engelske Nottingham Forest.

Ifølge TT er straffen for matchfixing hård i græsk fodbold, og en dømt klub risikerer degradering fra den bedste række, ligesom at der kan uddeles bøder på op til tre millioner euro (cirka 22 millioner kroner).

Bliver en person fundet skyldig i matchfixing i græsk fodbold, så kan personen blive udelukket fra fodbold på livstid, skriver TT.

Før coronapandemien brød ud, lå Olympiakos suverænt på førstepladsen i den bedste græske række med et forspring på 14 point ned til Paok på andenpladsen.

Olympiakos er i sæsonens 26 kampe indtil nu ikke noteret for et nederlag.

/ritzau/