Mentalt træt Mathias Boe stopper karrieren

Der er ikke mere at komme efter for Mathias Boe.

Den 39-årige badmintonprofil, der i 20 år har været tilknyttet Det Nationale Elitetræningscenter, stopper karrieren. Det skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Boe havde ellers planlagt, at Thomas Cup og et muligt OL skulle være afslutningen på karrieren, men han er mentalt træt, forklarer han i pressemeddelelsen.

– Jeg har mærket, at jeg ikke har været der fuldstændig. Hverken til træning eller til kamp. Jeg har ikke haft mine tanker det rigtige sted. Mentalt er jeg simpelthen for udmattet.

– Jeg har i hele min karriere haft det krav til mig selv, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at blive den bedste badmintonspiller, jeg kan blive. Men det har jeg ikke kunnet gøre det sidste stykke tid. Derfor er det på tide at stoppe, siger han.

Doublespecialisten spillede den seneste tid sammen med Mads Conrad-Petersen, og de forsøgte at kvalificere sig til OL i Tokyo, som på grund af coronapandemien er udskudt til 2021.

Boe oplevede de største resultater sammen med sin tidligere makker Carsten Mogensen. Duoen spillede sin sidste turnering sammen sidste år.

I løbet af deres mangeårige makkerskab vandt de blandt andet All England to gange, mens det også blev til OL-sølv i 2012, VM-sølv i 2013 og VM-bronze i 2014.

/ritzau/